ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
Πολύχρωμη Τονοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
· 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
· 1 κονσέρβα καλαμπόκι
· 1 βρασμένο πατζάρι (έτοιμο σε σακουλάκι)
· 1/3 αγγούρι
· 1/2 κόκκινη πιπεριά
· 1 κουταλιά μαγιονέζα
· 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
· 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 1 κουταλάκι μουστάρδα
· 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
· Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβεις το πατζάρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ανοίγεις και στραγγίζεις τον τόνο και το καλαμπόκι. Καθαρίζεις το αγγούρι και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαζάκι ανακατέυεις τη μαγιονέζα το λάδι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Όταν ανακατευτούν προσθέτεις σε αυτά και τη μαγιονέζα. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις τη σάλτσα ανακατεύοντας για να πάει παντού.Σερβίρεις σε βαθύ πιάτο, πάνω σε φύλλα πράσινης σαλάτας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σαλάτα σαν γέμιση σε μπαγκέτα ή αραβική πίτα. Καλή όρεξη!
Μακαρονοσαλάτα με ψάρι
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο μικρά καμπιλωτά μακαρόνια με τρύπα
-1 ματσάκι φράσκια ρόκα
-2 μέτριες ντομάτες
-1/2 κονσέρβα βρασμένο καλαμπόκι
-1κονσέρβα τόνο σε νερό
-Αλάτι, πιπέρι, Ελαιόλαδο
.
Μία απλή καλοκαιρινή μακαρονάδα για κάθε στιγμή. Αντί για τόνο μπορείτε να βάλετε στη συνταγή οτιδήποτε ψάρι ψαχνό. Σας έχει περισσέψει ψάρι ψητό από το μεσημέρι; Φτιάξτε αυτή τη σαλάτα για βραδυνό ή για την άλλη μέρα. Αν δε βρείτε τα συγκεκριμένα ζυμαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες.Βράζεις τα μακαρόνια σε βρασμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζεις τα βάζεις σε ένα μπολ. Στραγγίζεις και ξεπλένεις τον τόνο και και τον ρίχνεις μέσα στα μακαρόνια. Κάνεις το ίδιο με το καλαμπόκι. Στη συνέχεια κόβεις τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτεις μέσα στο μπολ μαζί με τη ρόκα την οποία έχεις πλύνει και στραγγίξει καλά. Προσθέτεις 5 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύεις και σερβίρεις πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σιδερένια Σαλάτα
Υλικά
250 γρ. βρασμένες φακές
2 πιπεριές (κίτρινη-πράσινη)
½ κ. Σπανάκι
½ ματσάκι μαϊντανό
5 καρότα
½ ρίζα σέλερι
2 κουτ. γλ. πετιμέζι
20 σταφίδες
Ξίδι βαλσάμικο
-Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά. Τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και τα ανακατεύεις με τις βρασμένες φακές. Ρίχνεις λαδάκι και ξυδάκι! Γλυκαίνεις την σαλάτα με λίγο πετιμέζι και σταφίδες. Και είναι έτοιμη!

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
Υλικά
20 πατάτες μικρούλες
1 κιλό χταπόδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φύλο δάφνης
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ σος:
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Βράζετε το χταπόδι με ένα φλ. νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα πίμερ τα υλικά της βινεγκρέτ. Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την βινεγκρέτ σος. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΑΛΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
Υλικά
100 γρ. καλαμαράκια
3 γαρίδες Νο 2
70 γρ. χταπόδι
προαιρετικά 3 μπαστουνάκια καβουρόψυχα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγούρι και 1 μεγάλη ντομάτα κομμένα σε κύβους
ελαιόλαδο όσο θέλετε
ξύδι όσο θέλετε
αλάτι, πιπέρι
Για την σος (σάλτσα κοκτέιλ):
1 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. κέτσαπ
μισή κούπα μαγιονέζα
μισή κούπα κρεμά γάλακτος
αλάτι
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πρώτα αλευρώσει. Τις γαρίδες τις βάζουμε στη σχάρα, είναι πιο νόστιμες από βραστές. Το χταπόδι το βράζουμε με κόκκινο κρασί, φύλλα δάφνης και με λίγους κόκκους πιπεριού και μετά το βάζουμε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει. Την καβουρόψυχα τη βάζουμε και αυτή στην σχάρα. Τα θαλασσινά μας όπως τα ψήνουμε τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε όλα τα σαλατικά μαζί με τα μυρωδικά μας σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω όμορφα τα θαλασσινά μας. Πασπαλίζουμε από πάνω ακόμα με λίγα μυρωδικά.
Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από την μεσογειακή μας γεύση χρησιμοποιούμε και την σάλτσα κοκτέιλ: Βάζουμε όλα τα υλικά της σος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ
Υλικά
1/4 κ. βρασμένο και κομματιασμένο κοτόπουλο στήθος
3 φέτες ζαμπόν
3 φέτες γραβιέρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μερικά φύλλα μαρουλιού
2 αυγά βραστά
άνηθο
ξύδι
λάδι
αλατοπίπερο
1 κουταλιά μουστάρδα
καρδιά ενός μαρουλιού
Εκτέλεση:
Κομματιάζουμε σε μακρόστενα κομμάτια το ζαμπόν και το τυρί.
Κόβουμε σε ροδέλες τα αυγά και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με την καρδιά μαρουλιού στο κέντρο της σαλάτας.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
|
Υλικά
4 μεγάλες μελιτζάνες
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
1 κούπα τσαγιού λάδι
1/2 κούπα τσαγιού τριμμένη φέτα
3 κουταλιές ξύδι
μερικές μαύρες ελιές
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο μίξερ.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ ώσπου να απορροφηθούν και μετά ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα ανακατεύουμε, στολίζουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.
ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Υλικά
1 φλ. πλιγούρι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. λάδι
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το πλιγούρι από το βράδυ σε μπολ με ζεστό νερό. Την επομένη το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τα λαχανικά προσεκτικά, να μη λιώσουν οι ντομάτες, με το πλιγούρι. Χτυπάμε το λάδι με τη μουστάρδα και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Εγώ ρίχνω βαλσάμικο ξύδι πάντα ή βαλσάμικο που είναι σαν σιρόπι από πάνω.
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR SALAD)
|
Υλικά
1 μαρούλι περίπου του 1 κιλού
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι κατά τη γεύση
χυμός 1 λεμονιού
175 ml ελαιόλαδο
1 αβγό
125 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
Για τα κρουτόν σκόρδου
1/2 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί χτεσινό (ή 4-5 φέτες λευκό ψωμί)
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για τα κρουτόν:
1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 χιλ. και μετά δε κύβους (μαζί με την κόρα).
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, για 3-2 λεπτά περίπου.
3. Αδειάζουμε τα κρουτόν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά. Πετάμε το σκόρδο. Τα κρουτόν μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη και να διατηρηθούν μέσα σε αεροστεγές βάζο.
Για τη σαλάτα:
1. Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.
2. Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί με το σύρμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
4. Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μίγμα.
5. Σπάζουμε το αβγό και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθεί καλά.
6. Προσθέτουμε τα μισά κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι.
7. Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και κρουτόν κατά την επιθυμία.
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Υλικά
1/2 κιλό λάχανο κόκκινο και άσπρο
1 ξινόμηλο τριμμένο με την φλούδα
4 κ.σ. σταφίδα μαύρη
1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι (προαιρετικά)
Για την σάλτσα:
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσάμικο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το ξινόμηλο, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις λιαστές ντομάτες. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για την σος και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα. Επειδή η λιαστή ντομάτα είναι αρκετά αλμυρή, καλό είναι πριν ρίξουμε να δοκιμάσουμε πρώτα.
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
2 φλ. ρύζι parboiled
1/2 σακουλάκι κατεψυγμένα λαχανικά [ανάμικτα]
2 κονσέρβες τόνο (σε λάδι ή νερό)
1 μικρό βάζο μαγιονέζα
Διακόσμηση: κάπαρη, αβγό, κάπαρη, ντοματίνια ή ό,τι άλλο θέλετε
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και βράζουμε με 4 φλυτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Στο μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τα λαχανικά.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό (εγώ προτιμώ τόνο λαδιού γιατί δίνει πιο ωραία γεύση).
Μόλις βράσει το ρύζι και τα λαχανικά, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ανακατεύουμε με τον τόνο. Τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ και καλύπτουμε με ένα πλούσιο στρώμα μαγιονέζας. Από πάνω διακοσμούμε με φέτες αβγού ή ντοματίνια ή κάπαρη ή φυλλαράκια μαϊντανό ή ό,τι άλλο βάλει η φαντασία μας.
Σημείωση: Αντί για τόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή άλλο περίσσευμα σχετικού φαγητού.
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
1 κιλό παντζάρια
4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
4 βραστές πατάτες
1 πιπεριά σε ροδέλες
μερικά ραπανάκια
λάδι, αλάτι, αρκετό ξύδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες, αναμιγνύουμε με τις πατάτες κομμένες σε φετάκια το σκόρδο το αλάτι και το λαδόξιδο. Γαρνίρουμε με ραπανάκια και την πιπεριά.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
1 κιλό λάχανο
2 μήλα (1 πράσινο και 1 κόκκινο)
1 κ.σ. αλάτι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξίδι
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
1 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
1 φλ. ρόδι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του. Βάζουμε το λάχανο στην σαλατιέρα. Πλένουμε τα μήλα, δεν τα ξεφλουδίζουμε, και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα και τα προσθέτουμε στο λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μπούκοβο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
· λάχανο τριμμένο στον τρίφτη (όσο θέλετε)
· καρότο τριμμένο στον τρίφτη (όσο θέλετε)
· μία ρίζα σέλινο (ή και περισσότερο), ψιλοκομμένο καλά (βάλτε όλο το μεράκι σας)
· ελαιόλαδο (αγνό παρθένο)
· ξύδι από λευκό κρασί (της καλύτερης δυνατής ποιότητας)
· πιπεράκι (κατά βούληση) αλατάκι (περιορισμένο, αλλά απαραίτητο)
Εκτέλεση:
· Να και μια συνταγή που δεν θα σας κουράσω με συγκεκριμένα βήματα. Διαλέξτε το σκεύος μέσα στο οποίο θα την παρουσιάσετε (μεγέθους ανάλογου με τα άτομα στο τραπέζι), απλώστε τα υλικά πάνω στον πάγκο, και αρχίζουμε από εκείνα τα υλικά που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:
· Σε χοντρό τρίφτη, τρίβουμε το λάχανο και το καρότο. Η επιλογή του τρίφτη είναι προτιμότερη από το “κόψιμο” των λαχανικών αυτών με μαχαίρι ή μετζαλούνα (?), διότι το αποτέλεσμα είναι λεπτά κομματάκια που αποβάλουν ελαφρά την υγρασία τους. Και την υγρασία αυτή εγώ θέλω να τη περισώσετε, θα βοηθήσει στο μαλάκωμα των υλικών.
· Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Με μεράκι θα κόψουμε αρχικά ΚΑΙ τα κοτσανάκια, σε πολύ-πολύ μικρά κομματάκια (έχουν μέσα τους πάρα πολύ γεύση για να την αφήσουμε να πάει χαμένη). Μένοντας μέσα στο λάδι και το ξύδι θα μαραθούν και θα μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε και τα φύλλα του σέλινου.
· Ανακατεύουμε καλά, να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
· Σε λεπτή ροή και φροντίζοντας με πολλαπλά περάσματα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της σαλάτας, ραντίζουμε με το λάδι και στη συνέχεια με το ξύδι. Ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά να πάνε παντού και να αναμειχθούν καλά με τα λαχανικά. Συνεχίζουμε με επόμενα περάσματα με ξύδι και με λάδι (πάντα σε λεπτή ροή), μέχρι να έχετε την εντύπωση ότι η σαλάτα είναι αρκούντως νοτισμένη (πλούσια αλλά όχι υπερβολικά υγρή. Υπολογίστε ότι τα λαχανικά θα βγάλουν και επιπλέον υγρά).
· Προσθέστε λίγο αλάτι, αρκετό φρέσκο πιπεράκι (εκτός και αν στη συνέχεια κόψτε και καυτερή πιπερίτσα) και ανακατέψτε και πάλι.
· Εδώ τελειώνουν τα απαραίτητα υλικά, αυτά που θα μας δώσουν μία “αξιοπρεπή” πικάντικη σαλάτα. Μπορούμε, όμως, να πάμε και παραπέρα. Πολύυυυ παραπέρα. Εδώ θα δούμε κάποιες “καλές” κινήσεις, είμαι σίγουρος, όμως, ότι η φαντασία σας θα βγάλει άλλες τόσες.
· Για πάμε να δούμε τα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
· Ψιλοκόψτε από μισή (ή και ολόκληρη) πιπεριά κόκκινου και πράσινου χρώματος. Σε μικρά και πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Θα δώσουν χρώμα, αλλά και τη ξεχωριστή, δροσερή, γεύση τους.
· Ψιλοκόψτε (αλλά σε πολύ μικρά κομμάτια, αλλιώς την ..... πατήσατε) μισή πράσινη καυτερή πιπεριά. Θα δώσει μία ανεπανάληπτη σπιρτάδα που δένει θαυμάσια με αυτή του ξυδιού.
· Κόψτε ρόκα. Κόψτε ρόκα και αρωματίστε με χαρακτήρα τη σαλάτα σας. Όχι, δεν θα μπερδευτεί η καυτερή της γεύση με αυτή της πιπεριάς, είναι αρμονικά συμπληρωματικές.
· Ο καρπός και οι ανθοί της κάπαρης (προσοχή μη βάλετε αυτή που είναι διατηρημένη σε αλάτι, θα ..... λυσσάξετε) πηγαίνουν θαυμάσια και δένουν αριστοτεχνικά με τα λαχανικά σας.
· Δυό-τρεις κομμένες ελιές θα δώσουν .....”σάρκα” σε μια σαλάτα που είναι όλο χόρτο.
· Για τους λάτρεις του είδους, τα μικροσκοπικά (όσο γίνεται) κομμάτια από μία-δύο σκελίδες σκόρδο (αν δεν βαριέστε να πλένετε, μπορείτε και να το τρίψετε στον τρίφτη) θα προκαλέσουν ..... συσπάσεις θεϊκής απόλαυσης στο πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας
· Για το ραπανάκι δεν ξέρω, μου είπαν να βάλω την άλλη φορά γιατί .....αρέσει στον πεθερό μου. Εάν θέλετε δοκιμάστε το.
· Αφήνουμε το σκεύος μας με τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (εγώ συχνά την αφήνω ένα ολόκληρο βράδυ) για να μαραθούν καλά τα λαχανικά και να βγάλουν και τα δικά τους –γευστικότατα- υγρά.
· Πριν την σερβίρουμε, την ανακατεύουμε καλά να “υγρανθεί” καλά.